Menü

Fertiplon NK

Kálium-nitrát

Tápanyagok% (m/m)
KNO3 tartalommin. 99
Vízben oldódó kálium, mint K2Omin. 46
Nitrát formájú nitrogén, mint Nmin. 13,7
Nedvesség, mint szárítási veszteség 1050C-onmax. 0,30
Kloridok, mint Cl-max. 0,03
Kalcium és magnézium, mint Ca2+max. 0,05
Vas, mint Fe+3max. 0,001
Nehézfémek, mint Pb+2 max. 0,002

A FERTIPLON NK kálium-nitrát (salétrom) egy speciális, többkomponensű műtrágya. Fedett növények és a talajban lévő értékesebb növények trágyázására szolgál, emellett alapanyagként szolgál többkomponensű műtrágyák előállításakor. a kálium-nitrát nagyszerű nitrogén- és káliumforrás, mely optimális növénytáplálást tesz lehetővé. a vevő kérésére a termék előállítható csomósodásgátló nélkül vagy PETRO AG csomósodásgátlóval 0,06–0,14% mennyiségben. a csomósodásgátló szer nélkül szállított termék csomósodhat.

ELŐNYÖK


  • kristályos, vízben teljesen oldódó,
  • ultratiszta és alacsony kloridtartalmú,
  • levéltrágyázáskor és a gyökérzeten keresztül is könnyedén felszívódik, a fejlődés minden szakaszában,
  • kompatibilis más típusú műtrágyákkal,
  • egyszerű használat,
  • nem tartalmaz ballasztanyagokat és kizárólag  makroelemekből áll, amelyeket a növények teljes mértékben felszívnak.

Csomagolás:

  • 25 kg-os zacskó
  • 1000 kg-os BigBag

ALKALMAZÁS

  • a műtrágya lehetővé teszi a növények gazdag tápanyagokkal való ellátását a növekedés minden szakaszában,
  • ajánlott zöldségek, gyümölcsök és dísznövények termesztésében használt NPK műtrágyakeverékek összeállításához,
  • minden tápoldatozó rendszerben használatos,
  • hidroponikus növénytermesztés és földi termesztésű növények esetén egyaránt használható

 

TermesztésHasználat idejeMűtrágya mennyisége
(kg/ha)
Javasolt permetezések számaJavasolt permetlé mennyisége  (l/ha)
Burgonyafélék:
(paradicsom, paprika)
1. -3.gyümölcs eléri tipikus méretét és alakját
4. -6. gyümölcs eléri tipikus méretét és alakját
0,6-2,51300-500
Tökfélék:
(uborka, sütőtök, cukkini)
A fő hajtáson látható az 1.-2. virágrügy hosszúkás csumán
1.-2. gyümölcs a fő hajtáson eléri tipikus méretét és alakját
0,6-2,51300-500
Hagymafélék:
(hagyma, fokhagyma)
A növények betakarítandó része fejlődésének kezdete (BBCH 41-43)
A hagyma eléri a tipikus átmérő 40-50%-át
A generatív hajtás létrejöttének kezdete
0,6-2,5kéthetente
1
1
300-500
Gyökérnövények:
(sárgarépa, petrezselyem, zeller, cékla)
A gyökér eléri a tipikus átmérő 20-40%-át
A gyökér eléri a tipikus átmérő 50-70%-át
A gyökér eléri a tipikus átmérő kb. 80%-át
0,6-2,51300-500
Káposztafélék:
(fejes káposzta, kelkáposzta, karfiol, brokkoli)
9. leveles fázis - a fej fejlődni kezd
A fej eléri a tipikus méret 20-30%-át
A fej eléri a tipikus méret 40-50%-át
0,6-2,5 1300-500
Hüvelyesek:
(borsó, bab)
A hüvely 10-30%-a eléri a tipikus hosszúságot (BBCH 71-73)0,6-2,52 kéthetente300-500
Almatermésű fák:
(alma, körte)
A gyümölcs eléri a tipikus méret a60-80%-át
Érés kezdete - előrehaladott érés
1-41500-800
Magfák:
(meggy, cseresznye, szilva, őszibarack, barack)
 Fehér/rózsaszín rügy fázis
Nem beporzott rügyek hervadása - a gyümölcs eléri a tipikus méret 60%-át
A gyümölcs eléri a tipikus méret 70-80%-át
Az érési fázis kezdete
1-41
2
1
1
500-800
DísznövényekTavasztól őszig0,1-0,2%-os oldat3-4100