Tápanyagok | % (m/m) |
Összes nitrogén, mint N | min. 15,5 |
Nitrát-nitrogén, mint N-NO3 | min. 14,4 |
Ammónium-nitrogén, mint N-NH4 | 1,1-1,5 |
Vízben oldódó kalcium, mint CaO | max. 26,3 |
Víz, mint H2O | max. 16,0 |
A FERTIPLON CalciumN granulált kalcium-nitrát (salétrom) egy kiváló minőségű, teljesen oldódó műtrágya, amely a kertészetben, gyümölcstermesztésben és mezőgazdaságban egyaránt használható.
ELŐNYÖK
Csomagolás:
Termesztés | Használat ideje | Műtrágya mennyisége (kg/ha) | Javasolt permetezések száma | Javasolt permetlé mennyisége (l/ha) |
Burgonyafélék: (paradicsom, paprika) | 1. -3.kinyílt virág (BBCH51-53) 1.-2. gyümölcs a fő hajtáson eléri tipikus alakját és méretét(BBCH71-72) 3.-4. gyümölcs a fő hajtáson eléri tipikus alakját és méretét(BBCH73-74) 5. -6. gyümölcs a főhajtáson eléri tipikus méretét és alakját (BBCH75-76) | 5-10 | 1 | 300-500 |
Tökfélék: (uborka, sütőtök, cukkini) | A fő hajtáson 1.-3. virágrügy látható a hosszúkás csumán (BBCH51-53) A főhajtáson 6.-7. virágrügy látható a hosszúkás csumán (BBCH56-57) 1.-4. gyümölcs a fő hajtáson eléri tipikus méretét és alakját (BBCH71-74) | 5-10 | 1 | 300-500 |
Hagymafélék: (hagyma, fokhagyma) | A növények betakarítandó része fejlődésének kezdete (BBCH 41-43) A hagyma eléri a tipikus átmérő 40-50%-át (BBCH44-45) | 5-10 | 1 | 300-500 |
Gyökérnövények: (sárgarépa, petrezselyem, zeller, cékla) | A gyökér eléri a tipikus átmérő 20-40%-át A gyökér eléri a tipikus átmérő 50-70%-át | 5-10 | 1 | 300-500 |
Káposztafélék: (fejes káposzta, kelkáposzta, karfiol, brokkoli) | 6.-8. levél(BBCH16-18) Elkezdődik a fejek kialakulása A fej eléri a tipikus méret 20-50%-át (BBCH42-45) | 5-10 | 1 | 300-500 |
Hüvelyesek: (borsó, bab) | A hüvely 10-30%-a eléri a tipikus hosszúságot (BBCH 71-73) | 5-10 | 1 | 300-500 |
Almatermésű fák: (alma, körte) | A gyümölcs eléri a 20 mm-es méretet - a gyümölcs eléri a tipikus méret 80%-át Érés kezdete - fejlett érés | 5-10 | 1 | 500-800 |
Magfák: (meggy, cseresznye) | Gyümölcsfejlődés kezdete - a gyümölcs eléri a tipikus méret 80%-át (BBCH72-78) Az érési fázis kezdete - fejlett gyümölcselszíneződés (BBCH81-85%) | 5-10 | 2-3 hetente 1 | 500-800 |
Szilva, Őszibarack, Sárgabarack | A gyümölcs eléri a tipikus méret 50-60%-át A gyümölcs eléri a tipikus méret 70-80%-át A gyümölcs eléri a tipikus méret 80-90%-át Érési fázis kezdete | 5-10 | 1 | 500-800 |
Bogyós növények: (málna, ribizli, eper) | Első gyümölcsök fejlődésének kezdete Gyümölcsnövekedés és fejlődés | 5-10 | 1 3-4 hetente | 300-500 |
Mezőgazdasági növények: (őszi és tavaszi gabonafélék, kukorica, őszi repce, cukorrépa, burgonya) | A növény korai fejlődési szakasza (kiegészítésként) | 5-10 | 1-3 | 200-300 |